In English
Nyheter Om Oss Ryssland Skandinavien Saltvatten Andra Resmål
Belize - Mexico - Cuba - Venezuela
Belize


Få platser kan konkurrera med Belize när det gäller både antal, storlek och variation i fisket och den oändliga tillgången på vackra flats. Här fiskar man Bonefish, Permit, stor Tarpon, Barracuda och Jacks.

Detta område anses ha världens bästa fiske på Permit och här har du stor chans att ta en grand slam. Vi har valt att resa i mars som är den allra bästa fiskeperioden för de flesta fiskarterna.

Belize, är en stat i Centralamerika som gränsar till bl.a. Mexico och Guatemala. Utanför kusten breder Karibiska havet ut sig. Klimatet är tropiskt med höga temperaturer och hög luftfuktighet. Regnperioden varar från maj till november.

Aktuella datum och priser: RESEPROGRAM

Till Belize har FishingNorth två olika program, ett till södra Belize och ett till El Pescador


SÖDRA BELIZE

Nytt fantastisk resemål som vi testade mars 2007. Nytt för 2008 blir en rundresa som genomförs feb/mars 2008. En rundresa i Södra Belize med välkända och kunniga guiderna bröderna Cabral. Wyatt Cabral, Julian Cabral, Daniel Cabral.
En rundresa till de vackraste och mest intressanta fiskeplatserna. Resan startar med en tre timmar chartrad båttur med Katamaran från Placensia till Glovers. Glovers är avsatt som ett världsarv och marinreservat. Du får uppleva Glovers atoll med boende i bungalows över vattnet. Glovers reef känd för ett mycket bra fiske på Bonefish. Efter några dagar åker vi över med guidebåtarna till South water Cay IZE där väntar ett varierat fiske på Bonefish, Permit, Tarpoon och häftigt fiske Yellowfin tuna. Slutligen fiskar vi oss tillbaka till Placensia.

Reseinformation:

Dag 1 Ankomst Belize City Int'l. Inrikesflyg vidare till Placencia. Övernattnig på Westwind hotell. Middag ute på någon lokal restaurang och frukost på hotellet.

Dag 2 Upphämtning med chartrad katamaran för vidare transport till Glovers Atoll. ca 3 timmar transport med Katamaran. Middag Glovers. Heldag guidad fisketur Frukost lunch, middag inkluderat. Övernattning i bungalows.

Dag 3-4 Övernattning i enkel bungalow över vattnet på Glovers Reef, 3 måltider per dag. Glovers är känd för ett riktigt bra fiske på bonefish.

Dag 5 Frukost på Glovers, vidare transport till South Water Caye, IZE. Om vädret är dålig katamarancharter även här, annars i guidernas båtar. Troligast är att man kan resa i guidernas båtar.

Dag 6-7 South Water Caye. Fiske på Permit, Bonefish and Permit Övernattning i cabanas. 3 måltider per dag. Fiske på Bonefish, Tarpon, Permit. Även ett bra fiske på Yellow fin Tuna.

Dag 8 Fiska sig tillbaka till Placencia. Frukost och lunch ingår. Övernattning på hotell i Placensia alt Whipprey key.

Dag 9 Hemresa. Du kan även stanna några dagar i Placensia för relax eller pröva på några av aktviteterna som finns i området.

I resan till södra Belize ingår:
-Flyg t.o.r. Placencia - Belize Intl
-Taxi från flyplats till hamnen i Placencia
-Båt till Whipray Caye
-Middag dag 1. Frukost, lunch ,middag dag 2,3. Frukost och lunch dag 4. Måltidsdrycker
på Whipray Caye ingår. Lunch dag 5,6,7.
-3 nätter i dubbelrum på Whipray Caye
-6 nätter i dubbelrum på Ranguana Lodge i Placencia.
-Guidade fisketurer dag 2,3,4,5,6,7
-Skatter / serviceavgifter på hotell


Tillkommer

-Flygresa från Sverige.
-Prisbild 9-10000 SEK beroende på flygbolag och rutt.
-Måltider utöver ovan specificerade. Drycker utöver ovan specificerade.
-Dricks till guider, rekommendation ca 30-35 USD /dag och båt. D.v.s. ca 16
USD/person och dag.
-Belizisk flygplatsskatt USD35.
Fiskeutrustning
-Belizisk flygplatsskatt USD35.
-Fiskeutrustning.


Mer information om Södra Belize.

Välkommen på en mycket speciell och personlig resa till detta fiskeparadis.


EL PESCADOR

Tarponfisket är i världsklass, och El Pescador är en av de få platser som erbjuder klassiskt fiske efter Stor Tarpon på grunda, klara flats. Bonefish fisket är mycket bra och för den som vill ha en verklig utmaning, finns här god tillgång på Permit.


Reseinformation:

Ni flyger från Skandinavien till Belize City med en övernattning i Miami, New York eller Houston. Propellerflyg till Ambergris Caye. El Pescador Lodge på Ambergris Caye i Belize är en av de legendariska lodgerna i Karibien. Lodgen har pool, bekväma rum, bar och en mycket trevlig matsal. Servicen är utmärkt och maten är en läcker kombination av skaldjur, fisk, och lokal mat.

Fisket är bra året om och vi kan erbjuda speciella rabatter under augusti-december. För Stor Tarpon är Maj-september bäst.


Tidsskillnad från Sverige: 7 tim, Flygtid: ca 11,5 tim.


I resan till Belize El pescador ingår:

-6 dagar fiske med guide
-helpension + drycker
-inrikestransporter.
-två personer per båt/rum, 7 nätter


Tillkommer

-Flygresa från Sverige.
-Hotell vid mellanlandningar.
-Måltider utöver ovan specificerade.
-Drycker utöver ovan specificerade.
-Dricks till guider, rekommendation ca 30-35 USD /dag och båt. Dvs ca 16 USD/person och dag.

Boende på Glovers i bungalow över vattnet.Boende Westwind hotel i Placensia.


Bilder från resan till Belize Mars 2008!© 2005 Fishingnorth | E-post: info@fishingnorth.com